Medio 2013 hebben we zonnepanelen laten installeren op het dak van de gemeenschappelijke ruimtes. Dit was mogelijk dankzij  een gunstige lening van onze verhuurder. We kunnen de lening en andere kosten betalen uit de verminderde energierekening. En de opbrengst is ruimschoots conform de raming.

 

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om ook alle woonhuizen van zonnepanelen te voorzien. We hechten als woongroep veel waarde aan zorg voor de natuur en milieu.

 

 

 

 

Popkensburg inspirerende werkplek

Bij uitgever Den Boer/De Ruiter in Vlissingen is begin juni een boek verschenen geschreven door een van de bewoners van Popkensburg: Tjeu Strous. Het boek: “Porgy in de Polder” geheten, behandelt het leven van de uitbater van het landelijk bekende jazzpodium Porgy en Bess in Terneuzen. De Surinamer Frank Koulen.

Achterin het boek bedankt de schrijver de bewoners van Popkensburg voor het prettige verblijf, voor hem de ideale plek om in alle rust een boek te schrijven. Aanvankelijk zou de schrijver na één jaar weer vertrekken, maar de sfeer bevalt het zo goed dat hij weer voor een jaar heeft bijgetekend.

 

 

Popkensburg is weer bevriend met fietsers.

 Ook dit seizoen zijn de Vrienden op de Fiets weer welkom op ons complex. Net zoals vorige jaren prijkt ons adres weer op de kaart van deze organisatie van fietsvrienden. Zij die zich aanmelden moeten in bezit zijn van een lidmaatschapskaart en kunnen tot maximaal een week vooruit boeken. Het telefoonnummer waarop kan worden aangemeld is 06-42398449. Om de week wisselen leden van de Woongemeenschap elkaar af als gastheer of gastvrouw. Men wordt gehuisvest in het logeerhuisje met het mooiste uitzicht van alle huisjes! Maximaal 2 volwassenen, eventueel met 1 kind, kunnen er overnachten, voor maximaal drie dagen achter elkaar. Huisdieren kunnen niet worden meegenomen. De prijzen zijn conform de reglementen van Vrienden op de Fiets: 19,50 per persoon exclusief 2 euro toeristenbelasting. Gelieve cash te betalen!

Omdat er in de zomermaanden ook veel gasten van de bewoners in het logeerhuisje verblijven zullen we nogal eens ‘bezet’ moet verkopen. Maar wie een van de mooiste plekjes op Walcheren wil kezen gedurende een fietstocht moet altijd eerst even Popkensburg proberen!